Is het opvoeden van jouw hond soms een uitdaging?

Dan is deze cursus zeker iets voor jou!

Je hebt een hond in huis - misschien nog jong, misschien al een tijdje bij je - en je merkt dat het opvoeden soms best een uitdaging is. Hij trekt aan de lijn, blaft in huis, springt tegen visite op of luistert gewoon niet als het er echt op aankomt. Herkenbaar? Dan is deze cursus precies wat je zoekt.

In ‘Hondentaal in de Praktijk’ nemen we je stap voor stap mee in het begrijpen én begeleiden van je hond in het dagelijks leven. Geen ingewikkelde theorie, maar duidelijke uitleg, praktische tips en herkenbare situaties.

Je leert onder andere:

  • Hoe je de lichaamstaal van je hond leert ‘lezen’.
  • Wat écht leiderschap is (en wat juist niet).
  • Hoe je omgaat met blaffen, opspringen, najagen of sloopgedrag.
  • Waarom sommige honden moeite hebben met alleen zijn - en wat je daaraan kunt doen.
  • Wat jouw hond nodig heeft aan uitdaging, rust en duidelijkheid.

Vanwege de grote belangstelling voor onze cursusavonden werken wij met een inschrijving. De eerstvolgende cursusavond vindt plaats op woensdag 7 mei en de kosten bedragen €24,99.

Schrijf je hier in voor 'Hondentaal in de Praktijk'

Samen groeien, met rust, structuur en plezier

Deze cursus is ideaal voor hondenbezitters die al wat basiskennis hebben, maar merken dat ze in de praktijk tegen dingen aanlopen. Of je hond nu jong is of al volwassen: door hem beter te begrijpen, maak je van jullie samenwerking weer iets leuks en ontspannen.

Je krijgt inzicht in gedrag, maar vooral ook handvatten voor het dagelijks leven met je hond. Mét ruimte voor vragen en persoonlijke situaties.

Deze avond vindt plaats op: woensdag 7 mei
De kosten zijn: €24.99
Deze avond duurt ongeveer 2,5 uur: 18:30 tot 20:30 uur
rvdw_esmee_voorstellen

De liefde en nieuwsgierigheid voor honden zijn nooit verdwenen

Mijn naam is Esmee. Als kind was ik al enorm gefascineerd door dieren, en honden in het bijzonder. Hoewel ik van mijn ouders zelf geen hond mocht hebben, hield dat mij niet tegen. Ik vond verschillende adressen in de buurt waar ik honden mocht uitlaten. Wekelijks ging ik een paar keer een flink stuk wandelen of naar het bos.

Honden waren mijn grootste passie; andere hobby’s had ik eigenlijk niet. Of het nu wandelen met honden was, lezen over hondengedrag of het kijken van filmpjes over honden, het maakte mij niet uit zolang het maar met honden te maken had. Naarmate de jaren verstreken, had ik bijna het hele internet afgestruind op zoek naar nieuwe informatie over honden. Toch bleef ik altijd weer iets nieuws ontdekken.

De reis naar gedragsdeskundige

Ik had ondertussen mijn eerste pup gekocht en ging, zoals het boekje voorschreef, netjes naar een puppycursus. Dit bleek echter een grote teleurstelling. Mijn pup was allesbehalve makkelijk; ze was juist een pittige dame die niet voor snoep te porren was. Zo stond ik daar op een veld, in de regen, gewapend met een zak hondensnoepjes, terwijl mijn hond volledig overprikkeld was en met alles bezig was behalve waar we voor kwamen.

Ik heb de puppycursus dan ook niet afgemaakt want ik merkte gewoon dat deze aanpak niet werkte voor haar en mij. Alles had een averechts effect op haar, maar dat werd helaas niet opgepikt door de instructeur. Hoewel ik al een rugzak vol kennis had, lukte het me op de een of andere manier niet om het goed toe te passen.

Het kwartje viel pas echt toen ik meer leerde over hondenpsychologie en lichaamstaal. Vanaf dat moment begreep en vertrouwde mijn hond mij.

Toen ik inzag dat het probleem bij mij lag, wist ik ook dat ik er iets aan kon doen. Mijn hond spiegelde mij enorm. Zodra ik me hier bewust van werd en aan mezelf werkte, veranderde zij met mij mee.

Mijn wens om meer met honden te werken werd steeds sterker, en ik besloot te solliciteren bij René van der Westen. Marloes gaf me de kans om de opleiding tot gedragsdeskundige te volgen. Inmiddels ben ik gecertificeerd gedragsdeskundige en blijf ik mezelf ontwikkelen. Dit jaar begin ik met een nieuwe opleiding tot kynologisch instructeur.

signature_esmee